Nieuws

Zzp'er draait 12% omzet tijdens ov-rit

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) draaien gemiddeld 12 procent van hun omzet tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met NS-Business Card onder 642 zelfstandig ondernemers.

88 procent van de zelfstandigen beschikt over een auto, maar toch kiest 35 procent ervoor om te reizen met het ov. Gemiddeld reist de zzp’er 60 minuten per dag. 54 procent vindt het ook niet erg om langer dan een uur te reizen.

Type vervoersmiddel

Bij de keuze van het type vervoersmiddel let 78 procent van de zzp’ers op de mogelijkheid om van deur tot deur te kunnen reizen en 69 procent vindt flexibiliteit erg belangrijk. Maar bij de groep zzp’ers die met het ov reist, zijn deze eisen minder belangrijk. Deze groep vindt juist aspecten zoals milieu en gezondheid erg belangrijk.  Het feit dat er tijdens de reistijd gewerkt kan worden, is voor 55 procent van de zelfstandigen die met het ov reist erg belangrijk.

Enquête

De resultaten van dit onderzoek zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête, die is afgenomen bij 642 leden van ZZP Barometer. ZZP Barometer heeft de onderzoeksresultaten in een infographic gezet.

 

Het originele artikel leest u hier.

Deel dit artikel