Nieuws

Hitteprotocol Rijkswaterstaat in werking

Vanwege de hoge temperaturen neemt Rijkswaterstaat extra maatregelen. Automobilisten die met pech langs de weg stil komen te staan worden direct geholpen.

Vanaf dinsdag 23 juli treedt het hitteprotocol van Rijkswaterstaat in werking. Voor alle pechgevallen op en langs snelwegen schakelt Rijkswaterstaat direct een berger in, die de gestrande weggebruiker meteen naar een veilige plaats met voorzieningen, zoals een tankstation, zal brengen.

Paraplu mee

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om goed voorbereid op weg te gaan en extra rekening te houden met de verwachte hitte, zoals bijvoorbeeld door voldoende extra drinkwater mee te nemen. Ook is het advies om een paraplu mee te nemen: deze kan als parasol dienen, bijvoorbeeld als de automobilist met pech veiliger achter de vangrail moet wachten op een weginspecteur of berger. 

Bermbranden

Vanwege de hoge temperaturen én de aanhoudende droogte is de kans op bermbranden groter. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers dan ook geen afval en sigarettenpeuken in de berm te gooien. Afval kan met het warme weer snel vlam vatten. Ontdekt u onderweg een bermbrand, bel dan 112 of Rijkswaterstaat op 0800-8002.

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven