Nieuws

VVN lanceert Augmented Reality-app

Om fietsers op een speelse manier bekend te maken met de gevaren van de dode hoek lanceert Veilig Verkeer Nederland de Augmented Reality-app "Uit de hoek."

Volgens onderzoek van Veilig Verkeer Nederland weet de helft van de volwassen fietsers niet waar de dode hoek van een vrachtwagen zit en waar je je als fietser het veiligste op kan stellen in de buurt van andere voertuigen. Daarom lanceert VVN de gratis app "Uit de hoek" waarmee ouders en kinderen samen kunnen leren over de dode hoek. 

 

Als speler van de app zoek je met je ouders naar schoolspullen die op weg naar huis uit je tas zijn gevallen. Hierbij kom je steeds in dodehoeksituaties terecht. De bedoeling is dat ouders en kinderen samen kijken hoe de fietser uit de dode hoek blijft. VVN-woordvoerder Rob Stomphorst: "De app sluit aan bij de behoefte van ouders om thuis aandacht te besteden aan de verkeersopvoeding. Met deze app kun je op een interactieve en speelse manier iets leren over verkeer."

Gevaarlijke situaties

De dode hoek zorgt in het verkeer vaak voor gevaarlijke situaties. 46% van alle ernstige dodehoekongevallen kent een dodelijke afloop. Gemiddeld komen per jaar tien fietsers om het leven door een dodehoekongeval.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven