Nieuws

Nieuwe samenwerking rond dronetechnologie

De bedrijven Antea Group, CAG Ventures nemen een belang in Sky Survey om dronetechnologie naar een hoger niveau te brengen.

''Drone-inspecties van bruggen en windmolens zijn veiliger, sneller en goedkoper. Daarnaast biedt de met drones verzamelde data veel meer inzicht in de openbare ruimte. De samenwerking met Sky Survey vergroot de mogelijkheden voor onze klanten.'' vertelt Erik Deuring, projectmanager assetmanagement bij ingenieursbureau Antea Group.

Veiliger 

Drone-inspecties zijn veiliger en kostenefficiënt. Hoogwerkers, steigerconstructies en abseilende inspecteurs aan veiligheidskabels zijn niet langer nodig. Een windmolen is korter buiten bedrijf en een brug blijft tijdens inspectie gewoon voor verkeer toegankelijk. Drones maken scherpe foto en video beelden en doen in combinatie met sensortechnologie bijvoorbeeld razendsnelle hoogtemetingen over heel grote oppervlaktes, zo stellen de bedrijven. 

Nieuwe producten

Sky Survey is als high-end expert in drone inspecties nauw betrokken bij het opstellen van wet- en regelgeving rondom het gebruik van drones in de openbare ruimte. CAG Ventures biedt jonge ondernemingen kennis, kapitaal en toegang tot een interessant klantennetwerk. Idee is dat de samenwerking met start-ups en scale-ups nieuwe producten en markten ontwikkelt én het innoverend vermogen versnelt. ''Het gaat nieuwe marktkansen opleveren. Als Antea Group zijn wij bijvoorbeeld ver in technologiën als 3D-ontwerpen, virtual reality en augmented reality. Door dit te koppelen aan de mogelijkheden van drones onstaan mooie, nieuwe producten'', aldus Deuring. 

Deel dit artikel