Nieuws

Nijmegen mag tweede stadsbrug aanleggen

Nijmegen mag een tweede stadsbrug over de Waal aanleggen. Dat heeft de Raad van State bepaald.De brug verbindt het nog aan te leggen woongebied 'de Waalsprong' ten noorden van de Waal met het centrum van de stad ten zuiden van de rivier.

Nijmegen mag tweede stadsbrug aanleggen

 

Bereikbaarheid en verkeersdrukte


De nieuwe brug moet de bereikbaarheid van de stad verbeteren en de verkeerdrukte op de bestaande Waalburg verminderen. Tegen de aanleg van de brug was bezwaar aangetekend door enkele bedrijven, inwoners en de Vereniging Stedelijk Leefmilieu Groen- en Milieubeheer. De gemeente zou procedurele fouten hebben gemaakt en daarnaast was het onderzoek naar de luchtkwaliteit en archeologische waarde van het gebied onder de maat, meenden zij.

Ongegrond verklaard


De Raad van State heeft al deze bezwaren ongegrond verklaard. Tegen de uitspraak van de bestuursrechter is geen beroep mogelijk. Burgemeester Thom de Graaf (D66) is tevreden dat alle bezwaren ongegrond zijn verklaard. Nijmegen kan nu aan de slag met nieuwe brug 'De Oversteek', twittert hij. \"Vanaf 2013 nog leuker (en sneller) om hier te komen.\" De stad verwacht dat de bouwwerkzaamheden half april kunnen beginnen.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven