Nieuws

Veeley e-step toegelaten tot openbare weg

De Veeley e-step heeft van de Europese Commissie een Certificate of Conformity gekregen en kan toegelaten worden tot de openbare weg.

De elektrische step van Veeley heeft een Certificate of Conformity ontvangen. Dit is een verklaring van overeenstemming met de typegoedkeuring van de Europese Comissie. Dit certificaat heeft als doel om vrij verkeer van goederen die voldoen aan Europese homologatie en registratie binnen de EU te waarborgen. 

 

Peter Polet van Veeley-importeur Orange Ventures: “Dit is een enorm belangrijke mijlpaal voor ons. Wij wisten natuurlijk al lang dat Veeley aan de richtlijnen zou voldoen, maar dan moet het eerst wel formeel geregeld zijn. Nu we het COC certificaat binnen hebben, kunnen we serieuze stappen gaan nemen.”

Typegoedkeuring

Een Certificate of Conformity (COC) is een verklaring van overeenstemming met de typegoedkeuring van Europese Commissie. Door middel van een COC-document verklaart de producent dat zijn voertuig voldoet aan de richtlijnen van de typegoedkeuring en bevat informatie over het voertuig, de identificatie van de producent, het typegoedkeuringsnummer, technische specificaties en andere gegevens. De inhoud van een COC wordt gedefinieerd door EU-regelgeving.


Polet: “Eén van de belangrijke verschillen met bijvoorbeeld een Veeley is en blijft dat een gewone step nooit een zadel mag hebben. Voor een elektrische step, die voorzien is van een zadel, gelden de eisen uit de EU directive 168/2013 voor motorvoertuigen. In deze extra zware testcategorie valt de Veeley, omdat die een zadel heeft. Nu Veeley zijn Europese typegoedkeuring heeft kunnen we het straatbeeld gaan veranderen met onze modieuze en innovatieve e-steps.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven