Nieuws

Fietsstad Houten gastheer Nationaal Fietscongres 2019

Houten, de Fietsstad van 2018, is in 2019 gastheer van het Nationaal Fietscongres. De stad wordt daarbij ondersteund door de provincie Utrecht.

Houten kiest al jaren bij de stedenbouwkundige inrichting voor de fiets. De Fietsstad 2018 is een schoolvoorbeeld van fietsdenken, op de fiets zijn alle bestemmingen vlot en veilig bereikbaar, via de kortste route, zonder conflicten met autoverkeer. En als de fiets en auto elkaar tegenkomen heeft de fietser voorrang.

 

Binnen Houten kan je jezelf – door de stedenbouwkundige inrichting - sneller per fiets dan per auto verplaatsen. In 2008 won Houten voor het eerst de titel van Beste Fietsstad.

 

Sindsdien heeft de gemeente niet stilgezeten. Bij station Houten werd een innovatief Fietstransferium gebouwd waar fietsers naadloos kunnen overstappen op de trein, en bij de bouw van uitbreidingswijk Houten-Zuid heeft de gemeente opnieuw gekozen voor een fietsvriendelijk verkeersmodel. Uiteindelijk zorgde dit alles ervoor dat Houten in 2018 weer de Beste Fietsstad titel won.

Fiets dient meerdere doelen

Ook de komende jaren gaat de gemeente Houten fietsen aantrekkelijker maken door in de infrastructuur prioriteit te geven aan de fietser. Daarnaast wil Houten middels het Fietscongres ook meer aandacht creëren voor het belang van duurzame en gezonde vervoersmiddelen als de fiets. 

Deel dit artikel