Nieuws

Uit De Hoek van VVN genomineerd voor Tour de Force innovatieprijs

Om de dodehoekvoorlichting bespreekbaar te maken thuis voor kind én volwassene zet VVN augmented reality (AR) in. De app 'Uit de Hoek' van Veilig Verkeer Nederland is genomineerd voor de Tour de Force innovatieprijs die op 20 juni op het Nationaal Fietscongres in Houten uitgereikt zal worden.

Wat is de dode hoek eigenlijk? En hoe blijf je er uit? Veel van de volwassen fietsers weten dit niet.  Sterker nog 43% gaat in de dode hoek staan en het grootste deel daarvan wijst ook nog eens de gevaarlijkste plek aan om te gaan staan (onderzoek VVN 2017). Veilig Verkeer Nederland geeft al jaren dode hoek lessen aan kinderen in de groepen 7 & 8 van de basisschool en richt zich daarnaast ook op de verkeersopvoeding thuis. Vertrouwen in de fietsvaardigheden van je kind, is voor ouders een belangrijke voorwaarde om hen met een gerust gevoel “los te laten” in het verkeer. Om de dodehoekvoorlichting bespreekbaar te maken thuis voor kind én volwassene zet VVN augmented reality (AR) in.

Met de app Uit de Hoek tover je een verkeerssituatie op je keukentafel en speel je de game thuis met het kind in de rol van tutor. Aan de spelers de taak om de situaties vanuit de rol als fietser goed van alle kanten te bekijken en de juiste veilige plek te kiezen bij het grote voertuig. Zo zijn ze, de volgende keer dat ze op de fiets stappen, beter voorbereid op een dode hoek situatie!

Suzanne (moeder van Lilian), na het spelen van de game: "We hebben het zeker nog over de dode hoek gehad. Het oefenen met de app heeft wel indruk gemaakt op Lilian. We zijn ons allebei bewust geworden van het gevaar van de dode hoek."


 

Sandra van Baars van Veilig Verkeer Nederland geeft op het Nationaal Fietscongres op 20 juni in Houten een presentatie van 'Uit de Hoek'. 
Het publiek heeft een bepalende stem om de winnaar van de prijs aan te wijzen.

 

De twee andere genomineerden zijn:

 

 

 

Met de uitreiking van de prijs beoogt Tour de Force de kennisdeling rond het fietsen te bevorderen. De innovatieprijs moet daar aan bijdragen door uitvoerbare innovatie op fietsgebied in de spotlights te zetten. De winnaar ontvangt € 10.000 om te besteden op een manier die de innovatie een stap verder brengt in de praktijk.

 

Meer informatie over het Nationaal Fietscongres vindt u op www.nationaalfietscongres.nl


Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven