Nieuws

Technische Universiteit Eindhoven fietsvriendelijke campus

De TU/e heeft uit handen van de Fietsersbond het certificaat 'fietsvriendelijke campus' mogen ontvangen. De TU/e heeft het certificaat zelf aangevraagd.

Fietsers kunnen hun fietsen dicht bij de gebouwen plaatsen, autogebruik wordt ontmoedigd en duurzame alternatieven zoals fietsen worden juist gestimuleerd. Daarom heeft de TU/e het certificaat 'fietsvriendelijke campus' toegekend gekregen. “We wilden ons mobiliteitsbeleid hiermee onder de aandacht brengen en we wilden graag advies van de Fietsersbond om te kunnen bepalen wat we nog kunnen verbeteren.” Zo motiveert Simone Vonken, beleidsmedewerker bij Dienst Interne Zaken van de TU/e, de keus om het certificaat aan te vragen in Cursor, het studentenmedium van de universiteit. “Het is voor ons een bekroning op het feit dat we het mobiliteitsbeleid, zoals we dat enkele jaren geleden hebben ingevoerd, op een goede manier hebben uitgerold. Het past goed bij het duurzame imago dat de TU/e wil uitstralen.” Onderdelen waarop de TU/e het fietscertificaat vooral ontvangen heeft zijn het fietsenplan, de woon-werkkostenvergoeding, de vernieuwde fietsenrekken en de mogelijkheid om de fiets dicht bij gebouwen te kunnen plaatsen.


Fietsenteller

De Fietsersbond deelt bronzen, zilveren en gouden certificaten uit; de TU/e krijgt morgenmiddag de hoogste. De gemeente Eindhoven, de TU/e en de Fietsersbond hebben vlakbij het Limbopad een fietsenteller in gebruik genomen. De gemeente plaatste eerder dit jaar al zes tellers in de stad om zo beter zicht te krijgen op het fietsgebruik in Eindhoven. Deze tellers meten onder meer de snelheid van de fietsers en verzamelen data over het fietsgebruik op de campus.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven