Nieuws

'Laat veiligheid los om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen'

Joep Tiernego (HAN Sport en Bewegen) is een van de genomineerden voor de Tour de Force innovatieprijs. De prijs zal op 20 juni worden uitgereikt op het Nationaal Fietscongres in Houten.

Hoewel de fietsveiligheid iets is waar wij als volwassenen ons druk om moeten maken, mag dit geen probleem zijn waar wij kinderen mee opzadelen. Kinderen moeten de fietslessen leuk vinden en succeservaring opdoen. Als volwassenen moeten wij de lessen zo ontwikkelen dat zij deze vaardigheden onbewust eigen maken. Als wij dit goed doen creëren we fietsfans die niet alleen beter fietsen, maar ook meer kinderen die (blijven) fietsen en hun ouders proberen over te halen met de fiets te gaan in plaats van de auto.

 

Zeker in een wijk als Malburgen (Arnhem) waar wij hiermee beginnen is het imago van de fiets een ding. 40% is van niet-westerse migratie achtergrond. De auto is een statussymbool en de fiets niet. Niet alle ouders kunnen fietsen en leren het hierdoor hun kinderen ook niet. Dit versterk het problematische haal- en brenggedrag. Om dit voor elkaar te krijgen laten we onze zorgen eerst los en creëren we een programma wat kinderen fietsfan maakt.

 

Joep Tiemego geeft op het Nationaal Fietscongres op 20 juni in Houten een presentatie van zijn innovatieve idee om kinderen fietsfan te maken.
Het publiek heeft een bepalende stem om de winnaar van de prijs aan te wijzen.

De twee andere genomineerden zijn:

 

Met de uitreiking van de prijs beoogt Tour de Force de kennisdeling rond het fietsen te bevorderen. De innovatieprijs moet daar aan bijdragen door uitvoerbare innovatie op fietsgebied in de spotlights te zetten. De winnaar ontvangt € 10.000 om te besteden op een manier die de innovatie een stap verder brengt in de praktijk.

 

Meer informatie over het Nationaal Fietscongres vindt u op www.nationaalfietscongres.nl

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven