Nieuws

Genomineerden Tour de Force innovatieprijs bekend

Ook dit jaar wordt de Tour de Force Innovatieprijs uitgereikt tijdens het Nationaal Fietscongres op 20 juni in Houten. De jury heeft drie inzendingen genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Bij de beoordeling is vooral gekeken naar aspecten als vernieuwing, navolgbaarheid en uitvoerbaarheid.

De drie genomineerden zullen op het Nationaal Fietscongres op 20 juni in Houten een presentatie geven van zijn of haar innovatieve idee. Het publiek heeft dan een bepalende stem om de winnaar van de prijs aan te wijzen.

Genomineerden

De drie genomineerden zijn:

Eervolle vermeldingen

Naast deze nominaties heeft de jury besloten om vier deelnemers te belonen met een eervolle vermelding. Deze zijn toegekend aan Fietsmaatjes (Samen fietsen met mensen, die dit (alleen) niet meer kunnen), Provincie Groningen (Elke overheidslaag verdient een fietsmakelaar), ID Bike (ISA voor speedpedelecs) en de gemeente Rotterdam (Deelfietsen, nieuw Rotterdams beleid).

Jury

De jury bestond dit jaar uit Henk Brink (gedeputeerde Drenthe, voorzitter Tourleiding), Jan-Bert Dijkstra (directeur Ministerie van IenW, lid Tourleiding), Jos Sluijsmans (Fietsdiensten, Int. CargoBike Festival) en Erik Tetteroo (APPM, programmamanager Tour de Force).

Met de uitreiking van de prijs beoogt Tour de Force de kennisdeling rond het fietsen te bevorderen. De innovatieprijs moet daar aan bijdragen door uitvoerbare innovatie op fietsgebied in de spotlights te zetten. De winnaar ontvangt € 10.000 om te besteden op een manier die de innovatie een stap verder brengt in de praktijk.

Frietzak en fietsvlonders

In 2017 had de gemeente Amsterdam de primeur met de inmiddels befaamde ‘frietzak en banaan’. Afgelopen jaar was de prijs voor de fietsvlonders van de gemeente Rotterdam, die inmiddels in meerdere steden navolging hebben gekregen.

Het Nationaal Fietscongres is een unieke kans om bij te praten met pofessionals op fietsgebied. Kom ook!

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven