Nieuws

Bike Rental Service genomineerd voor Tour de Force innovatieprijs

De Bike Rental Service van IP Parking en Diftar is genomineerd voor de Tour de Force innovatieprijs. De winnaar ontvangt de prijs op het Nationaal Fietscongres, 20 juni in Expo Houten.

Binnensteden slibben steeds meer dicht en die uitlaatgassen willen we al helemaal niet meer in de binnenstad. P+R locaties, of liever ‘mobiliteithubs’ aan de rand van de stad zullen meer en meer toegepast gaan worden. De Bike Rental Service van IP Parking en Diftar biedt de parkeerder de mogelijkheid om op vertoon van zijn  parkeerkaartje een fiets voor hemzelf en zijn passagiers te lenen. De auto wordt als onderpand gebruikt en kan pas weer uitrijden nadat alle geleende fietsen zijn ingeleverd. Het systeem werkt met reguliere fietsen en sloten en vergt voor consumenten geen enkele registratie of ID verstrekking. Simpel, effectief en zeer populair onder de gebruikers in ’s-Hertogenbosch.

 

Jimmy Smulders geeft op het Nationaal Fietscongres op 20 juni in Houten een presentatie van de Bike Rental Service. Het publiek heeft een bepalende stem om de winnaar van de prijs aan te wijzen.

 

De twee andere genomineerden zijn:

 

Met de uitreiking van de prijs beoogt Tour de Force de kennisdeling rond het fietsen te bevorderen. De innovatieprijs moet daar aan bijdragen door uitvoerbare innovatie op fietsgebied in de spotlights te zetten. De winnaar ontvangt € 10.000 om te besteden op een manier die de innovatie een stap verder brengt in de praktijk.

 

Meer informatie over het Nationaal Fietscongres vindt u op www.nationaalfietscongres.nl

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven