Nieuws

Eerste buitenlesdag op 12 april

Buiten leren, maar ook buitenspelen en buiten bewegen is leuk en heeft ook nog eens een gunstig effect op gezondheid en leerprestaties. Daarom wordt op dinsdag 12 april de allereerste Buitenlesdag van Nederland georganiseerd.

Leerlingen leren op onderzoekende en speelse wijze én de lessen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. Op scholen door het hele land gaan kinderen op 12 april naar buiten om te leren. Ze krijgen buiten gym, tekenles, of leren over de natuur. Maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen. 


Groep 4 van Basisschool de Piramide in Utrecht krijgt op 12 april zelfs de hele dag buiten les. Daar is hun nieuwe Gezonde Schoolplein speciaal op ingericht, met zitjes, veel groen, een amfitheater en een heus rekenplein. Afgelopen januari bedachten de kinderen uit groep 4 samen met Jantje Beton en IVN welke lessen zij het liefst buiten krijgen. Een dansles bijvoorbeeld, of een les ‘dinobotten opgraven’. De ideeën van deze kinderen worden meegenomen in het lesprogramma op 12 april.


De Buitenlesdag wordt georganiseerd vanuit het project Gezonde Schoolpleinen. Verschillende partners werken aan de coördinatie en uitvoering van het project: De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl (PO-Raad, VO-raad en de MBO Raad), Jantje Beton, IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en RIVM Centrum Gezond Leven.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven