Nieuws

Busvervoer Wadden- eilanden op nummer 1

Busvervoer Friese Waddeneilanden op nummer 1 OV-reizigers zijn in 2010 het meest tevreden over het busvervoer op de vier Friese Waddeneilanden. Met een rapportcijfer van 8,3 komen ze op de eerste plaats terecht van de lijst met 87 onderzoeksgebieden. Dit blijkt uit de OV-klantenbarometer, een landelijk onderzoek naar de mening van reizigers over het regionaal openbaar vervoer.

Busvervoer Wadden- eilanden op nummer 1


Klantenoordeel: 7,3


Voor het tweede jaar achtereen wordt het busvervoer op de Waddeneilanden het best gewaardeerd. Het algemene klantenoordeel in Fryslân komt uit op 7,3. Hiermee scoort het Friese openbaar vervoer iets beter dan het landelijk gemiddelde: 7,2. Gedeputeerde Piet Adema: “Het openbaar vervoer in Fryslân blijft goed gewaardeerd. 2009 was een topjaar en nu zitten we weer op niveau van vorige jaren. Hoe de klant de bus en trein ervaart is voor ons van groot belang. Dat blijven we goed volgen.”

Geen grote wijzigingen


In het busvervoer zijn ten opzichte van vorig jaar geen grote wijzigingen opgetreden in klanttevredenheid. Alle onderzoeksgebieden krijgen een cijfer van 7,2 of meer. In het regionale treinvervoer is een daling te zien. De trein Leeuwarden – Sneek/Stavoren krijgt een 7,3 in 2010 ten opzichte van 7,7 in 2009. Reizigers geven de trein Leeuwarden – Harlingen een 7,5; in 2009 was dit een 7,8. Ook de andere regionale treindiensten in Nederland zien een daling in de klanttevredenheid. De waardering van het regionale treinvervoer is grofweg gelijk aan het niveau van 2008. 2009 kende een piek.

Over het onderzoek


De OV-Klantenbarometer wordt jaarlijks in de periode eind oktober tot begin december gehouden onder reizigers in bus, tram, metro, regionale trein en boot. Reizigers vullen in het voertuig een schriftelijke enquête in en geven rapportcijfers over verschillende aspecten van hun rit. Deze aspecten zijn algemene waardering, zitplaats, netheid, informatie, tarief, frequentie en sociale veiligheid. Het onderzoek is te vinden op www.kpvv.nl/klb.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel