Nieuws

Verbreden N35 'slechte investering'

Het verbreden van de provinciale weg N35 tussen Zwolle en Wierden is een slechte investering. Het is beter om de nu nog enkelvoudige spoorlijn Zwolle-Wierden te verdubbelen en daar intercity-treinen te laten rijden.

Verbreden N35 'slechte investering'

 

Uitspraak


Dat zegt PvdA'er Dick Buursink, gedeputeerde van de provincie Overijssel en lijsttrekker van de PvdA bij de komende provinciale verkiezingen. Hij deed deze uitspraak onlangs in het programma 'In de Wandelgangen' van RTV Oost. In het verkiezingsprogramma van de PvdA staat ook dat wegenbouw geen prioriteit heeft, alleen de doorstroming op de A1 en A35 verdient wel meer aandacht.

Vierbaansweg


Al jaren wordt gepleit voor een vierbaansweg tussen Zwolle en Wierden en nog niet zo heel lang geleden bleek daar ook steun voor in de Tweede Kamer (zie kader). Desondanks noemt Buursink het een slecht plan, omdat bijvoorbeeld Zwolle volgens hem helemaal niet is berekend op extra auto's en vrachtwagens. Hij vreest dat de stad dichtslibt met extra verkeer en pleit daarom voor een verdubbeling van het spoor tussen Zwolle en Wierden. Zwolle kan dan 'de spin in het web van intercityverbindingen' worden, aldus de PvdA'er.

Onvoorstelbaar kortzichtig


De VVD-fractie in Raalte heeft vrijwel direct furieus gereageerd op haar eigen website over de uitspraak van Buursink. \"Onvoorstelbaar kortzichtig\", zegt de fractie. \"Buursink verkeert kennelijk te veel in geitewollensokkensferen en denkt dat iedereen de komende jaren zal overstappen op openbaar vervoer. Hij heeft kennelijk geen idee van de verkeersdrukte die we nu al bij Zwolle hebben. Hij rijdt kennelijk nooit door Nijverdal. En kennelijk vindt hij het prima dat de hele N35 tussen Zwolle en Almelo vierbaans wordt, met alleen Raalte als de flessenhals\", aldus fractievoorzitter Ben Nijboer.

Meer lezen? Klik hier.

Bron: De Stentor/Matthijs Oppenhuizen

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven