Nieuws

Zes waterstofvulpunten voor Drenthe

In de provincie Drenthe worden zes waterstofvulpunten geplaatst, waarvan 5 publieke.

In de provincie Drenthe worden in de periode 2020-2021 zes waterstofvulpunten aangelegd. Dit betreft vijf openbare vulpunten. Het zesde vulpunt is op het terrein van installatiebedrijf Vriend in Coevorden. 

Waterstofauto's

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: “Als college willen we beide projecten ondersteunen om het rijden op waterstof en de realisatie van waterstofvulpunten te stimuleren. We dragen financieel bij aan het initiatief van Vriend en zijn voornemens dat ook te doen voor de vijf openbare vulpunten, mits Provinciale Staten daar ook mee in kunnen stemmen”. De provincie Drenthe laat het niet bij het plaatsen van waterstofvulpunten, maar schaf ook zelf vier waterstofauto's aan. 

Verplaatsbaar

De vulpunten worden in de buurt van bestaande tankstations aangelegd. De punten zijn verplaatsbaar; zodra de nabijgelegen traditionele tankstations waterstof aanbieden, kan het punt verplaatst worden naar een andere locatie. De punten zijn een initiatief van Resato, dat de waterstofvulpunten produceert, en Orange Gas. De twee bedrijven werken samen met Gasunie en Friesland Lease. Het eerste punt moet in juli 2020 operationeel zijn. Voor financiering wordt gebruikgemaakt van gelden uit de Drentse Energie Organisatie, het energiefonds van de provincie. 

Deel dit artikel