Nieuws

Nu ook pakketbezorging per vrachtfiets in Eindhoven

Pakketbezorger DPD Nederland gaat over op pakketbezorging per fiets voor zowel de zakelijke markt als voor consumenten. De bezorger start in Eindhoven, de rest van Nederland moet later volgen.

Hiervoor wordt de samenwerking aangegaan met Fietskoeriers.nl. In Eindhoven worden voor de pakketbezorging vier elektrische vrachtfietsen ingezet. Grotere pakketten worden met een elektrische auto geleverd.

Duurzaam

De pakketbezorging per fiets sluit aan op de duurzaamheidsdoelen van DPD, om de volledige transportuitstoot te compenseren. Samen met EcoAct, Europees leider in de CO2-markt, heeft DPD een compensatieprogramma opgezet dat voldoet aan de meest strenge internationale standaarden.

 

Behalve dat pakketbezorging per fiets duurzaam is, is het ook sneller. Zo kan ook bij files snelle levering geboden worden in de stad. “De samenwerking met Fietskoeriers.nl stelt ons in staat om het leven in een stad aangenamer te maken en gelijktijdig onze verplichting tegenover het milieu te respecteren”, aldus Eric Dietz, CEO van DPD Nederland. “Het is weer een mooie stap naar duurzame, CO2 neutrale bezorging aan onze klanten.”

Deel dit artikel