Nieuws

OV Rotterdam 24u plat

  Werknemers van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET hebben zondag vanaf vier uur 's ochtends hun werk neergelegd voor een periode van 24 uur. Daardoor reden er geen trams, bussen en metro's. Ook de Randstadrail reed niet. In Amsterdam en Den Haag lag het openbaar vervoer ook plat.

OV Rotterdam 24u platBezuinigingen


De werknemers van de vervoersbedrijven trokken voor de vijfde keer dit jaar ten strijde tegen de bezuinigingen en aanbestedingsplannen van het kabinet. De vakbonden hadden de minister gevraagd om een halfjaar uitstel van de bezuinigingen van 120 miljoen euro op het openbaar vervoer in de grote steden. De vakbonden zeggen betere plannen te hebben maar de minister wil dat uitstel niet geven. Bij het Centraal Station in Amsterdam is zondagmiddag om twaalf uur een manifestatie gehouden door de GVB en de RET. De HTM voerde in Den Haag een kleine actie.

Chaos voorkomen


Hans Goosens, verkeersmarinier in Rotterdam, adviseerde het winkelend publiek om zondag vooral met de trein of de fiets naar de stad te komen. “Mocht dit niet kunnen, probeer dan de auto aan de rand van het centrum te parkeren.” Zo moest een verkeerschaos in het centrum voor de parkeergarages worden voorkomen.

December weer een actie


Vakbond Abvakabo FNV heeft tijdens de manifestatie in Amsterdam aangekondigd dat er in december er opnieuw een staking in het openbaar vervoer in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag zal zijn. Het is nog niet bekend of in december, net als zondag, weer een 24 uursstaking volgt, of dat er misschien meer dagen achter elkaar wordt gestaakt.

Bron: RTV Rijnmond

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel