Nieuws

Amsterdam gaat 27 bruggen en kilometers stadsmuur restaureren

De gemeente Amsterdam heeft voor de renovatie van bruggen en kademuur een meerjarenplan opgesteld. Voor 2024 worden 27 bruggen aangepakt, 800 meter kademuur vernieuwd en starten de voorbereidingen voor het vervangen van 3800 meter kademuur.

De kosten voor de werkzaamheden worden geschat op 450 miljoen euro; 185 miljoen voor de kademuren en 265 voor de bruggen.

 

Wethouder Sharon Dijksma (Verkeer & Vervoer): “Dit is een belangrijke stap gericht op de noodzakelijke herstelwerkzaamheden, die overigens ook nog jaren na 2023 door zullen gaan. Met dit programma laten we zien welke werkzaamheden er de komende vier jaar in ieder geval worden uitgevoerd en welke kosten daarmee zijn gemoeid. Naast deze geplande werkzaamheden zullen we uiteraard ook steeds direct ingrijpen waar dat nodig is om de veiligheid te waarborgen.”

 

Het nu goedegekeurde plan voor restauratie loopt alvast vooruit op het Actieplan Bruggen en Kademuren dat het college van B&W van Amsterdam binnenkort zal vaststellen. Er vindt onderzoek plaats naar de staat van de meest kwetsbare bruggen en kademuren. In dit onderzoek worden 850 bruggen en 200 kilometer kademuur in kaart gebracht.

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven