Nieuws

Wildtunnel onder Biltse Rading nabij Utrecht

Onder de Biltse Rading laat de gemeente Utrecht een tunnel voor dieren aanleggen. De Biltse Rading is één van de grootste hindernissen in het leefgebied van verschillende dieren aan dat oostkant van Utrecht.

De tunnel moet het leefgebied van onder andere dassen, marters en ringslangen veiliger maken. De Biltse Rading vormt één van de grote hinderissen in het leefgebied van deze dieren, aan de oostkant van Utrecht, tussen het Noorderpark en het Kromme Rijngebied. De tunnel zal straks het leefgebied van dieren in en rondom Utrecht, De Bilt en Zeist met elkaar verbinden. 

N237 en Bilte Rading

De tunnel is onderdeel van een regionale verbinding, van de grote rivieren via Rhijnauwen en de Amelisweerd tot het Noorderpark en de Oostelijke Vechtplassen. Er zijn al passages aangelegd bij de A12, de A28 en het nabijgelegen spoor. De Utrechtse weg (N237) en de Biltse Rading zijn de laatste overgeblegen knelpunten voor de kwetsbare dieren. De tunnel is een gezamenlijk project van de gemeenten Utrecht en De Bilt, de provincie Utrecht en Het Utrechts Landschap. Eind 2020 zal de provincie zorgen voor de aanleg van een tunnel bij de N237.

 

Tijdens de aanleg van de tunnel blijft de weg geopend voor verkeer, zowel fietsers als automobilisten. 

Deel dit artikel