Nieuws

Treinverkeer ondervindt toch hinder

Het treinverkeer in Nederland ondervindt toch moeilijkheden door het winterse weer. Vooral op de trajecten Rotterdam – Den Haag, Utrecht – Eindhoven, Ede-Wageningen – Amersfoort, Amersfoort – Apeldoorn en Geldermalsen – Dordrecht vielen treinen uit. 

Treinverkeer ondervindt toch hinder


Defecte treinen


“Er waren vanochtend wat defecte treinen en wisselbeperkingen. Daardoor was het wat rommelig op het spoor. Inmiddels wordt er aan gewerkt of is het al opgelost”, aldus een woordvoerder van de NS op 20 december. Eerder berichtte de NS dat er nauwelijks problemen waren. De Nederlandse Spoorwegen rijden volgens een aangepaste dienstregeling in verband met de winterse omstandigheden. Dat betekent twee intercity’s per uur in plaats van vier en minder sprinters.

Nooddienstregeling


Volgens reizigersorganisatie ROVER rijdt de NS niet met een winterdienstregeling, maar zelfs met een nooddienstregeling. “We hebben nog niet veel klachten, omdat veel mensen thuis blijven vanwege het weer en de langere reistijden. Maar ga er maar niet vanuit dat je vandaag comfortabel kunt reizen.” Vooral afgelopen weekend kreeg de organisatie veel klachten van boze mensen.

Bron: Telegraaf
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel