Nieuws

Pilot OV-dienst BravoFlex met een jaar verlengd

De provincie Brabant verlengt de pilot met ov-dienst BravoFlex tot eind 2020 om de dienst de kans te geven.

Goed openbaar vervoer

Helmonds wethouder Antoinette Maas (mobiliteit)“Ik vind het heel belangrijk dat de mensen in Helmond gebruik kunnen maken van goed openbaar vervoer. Busvervoer hóórt daar bij. Door nu de pilot BravoFlex te verlengen gunnen we het systeem meer tijd om zichzelf te bewijzen en hebben we ook meer mogelijkheden om zaken uit te proberen.” Ook gedeputeerde Christophe van der Maat ziet nog volop mogelijkheden: “Het openbaar vervoer verandert. Flexibele systemen zoals BravoFlexhebben toekomst, maar het kost nu eenmaal tijd om reizigers daaraan te laten wennen en om de omslag te maken. Ik ben blij dat we daar nu een jaar extra de tijd voor nemen.”
 

Extra stimulans

Om BravoFlex een extra stimulans te geven neemt de provincie een aantal maatregelen. Zo krijgen reizigers in een groep korting, die groter wordt naarmate de groep groter is. Zo kunnen de vierde (en verdere) reizigers in een groep reizen voor eenderde van de reguliere prijs. Ook gaat de provincie mensen met een WMO-indicatie stimuleren gebruik te maken van BravoFlex. Deze reizigers betalen een tarief dat vergelijkbaar is met het huidige WMO-tarief. Op die manier wordt in de praktijk bekeken of er mogelijkheden zijn om de systemen van BravoFlex en Taxbus (WMO-vervoer) deels te integreren. Ook extra haltes en samenwerking met Taxbus staan op de rol.

BravoFlex

BravoFlex is een vorm van openbaar vervoer tussen haltes. Reizigers kunnen via een app, telefonisch of online een rit bestellen. De minibus haalt de reiziger op het afgesproken tijdstip op bij de vertrekhalte en vervoert deze zonder overstap naar de eindbestemming. Lees hier meer over BravoFlex.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven