Nieuws

Elektrische pakjesbezorger gepresenteerd tijdens IAA Hannover

Vandaag begint de IAA in Hannover, ‘s werelds meest vooraanstaande internationale transportbeurs. Tijdens dit evenement presenteert Gazelle met de D10 e-cargo de ideale pakketbezorger.

Met de elektrische pakketbezorger springt Gazelle, in samenwerking met Aluca en mobility as a service (MaaS) startup DOCKR, in op de vraag naar slimme, snelle, groene en efficiënte transportoplossingen voor binnenstedelijke gebieden. Medio 2019 moet de e-cargo op de markt komen, zo is de verwachting. Dit najaar start Gazelle in samenwerking met PostNL de eerste pilots in Amsterdam.

Duurzamer maken van steden

De samenwerking tussen Gazelle, DOCKR en Aluca heeft als doel het schoner, veiliger, bereikbaarder en duurzamer maken van steden. De e-cargo is geschikt voor de ‘last mile’ aflevering van onder meer pakketten en etenswaren in verstedelijkte gebieden. De elektrische bezorger is welkom in elke milieuzone.

Snel door de binnenstad

De trapondersteuning van de D10 is elektrisch en lokaal emissievrij door middel van een CX-motor in combinatie met een batterij met een capaciteit van duizend watt. Met de ondersteuning is een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur te halen. De ondersteuning zorgt ervoor dat de e-cargo met zware belading eenvoudig en vlot door de binnenstad beweegt. het verkeer beweegt. Voor de D10 is geen kenteken nodig.

Deel dit artikel