Nieuws

Nieuwe TomTom-toolkits voor elektrisch rijden

TomTom introduceert nieuwe API's voor elektrisch rijden. Ontwikkelaars kunnen deze API's (Application Programming Interface) gebruiken om applicaties voor elektrische voertuigen te bouwen.

De TomTom Long Distance Routing kan gebruikt worden om een route te plannen waarbij rekening gehouden wordt met de laadpunten op de route én de actieradius van de wagen. Het algoritme dat de API gebruikt optimaliseert de route en de reistijd en houdt daarbij rekening met oplaadtijd van de auto. 

 

De TomTom EV Charging Stations Availability API geeft informatie over de beschikbaarheid van opladers per type stekker, zodat de bestuurder van een elektrische wagen vóór aankomst bij een laadstation al kan weten of er een voor zijn specifieke auto geschikte oplader beschikbaar is. 

 

"De toekomst van mobiliteit is connected, gedeeld, geautomatiseerd en zeker elektrisch", zegt Anders Truelsen, Managing Director TomTom Enterprise. "Deze elektrische revolutie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals de angst om niet ver genoeg te kunnen rijden. Dit vereist nieuwe oplossingen. TomTom biedt ontwikkelaars de perfecte toolkit om innovatieve en nuttige locatiegebaseerde diensten te ontwikkelen voor bestuurders van elektrische auto's, die de praktische en psychologische barrières voor grootschalige EV-adoptie zullen helpen opheffen en zo zullen bijdragen aan een wereld zonder uitstoot van schadelijke stoffen.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven