Nieuws

Groei Science Park vraagt om schaalsprong bij mobiliteit

Het Utrechtse Science Park groeit in rap tempo tot een internationaal vestigingsklimaat van formaat. De bereikbaarheid en ontwikkelruimte zijn grote uitdagingen voor de toekomst, zo werd tijdens de 5e Utrecht-Oost/Science Park Conferentie benadrukt.

“We zullen over de groei op lange termijn moeten nadenken. Die vraagt om een schaalsprong op mobiliteit, passend bij de groei van de Utrechtse regio”, zei gedeputeerde Dennis Straat bij deze gelegenheid. 

Keuzes

De gedeputeerde voor mobiliteit en Science Park benadrukte dat het mobiliteitsvraagstuk in zijn geheel moet worden bekeken en dat “naast concrete bereikbaarheidsmaatregelen voor alle vervoersvormen (fiets, OV, auto, voetgangers) ook goede ruimtelijk economische keuzes bepalend zijn. De Utrecht-Oost/Science Park samenwerking is een van de projecten uit het integraal gebiedsontwikkelingsprogramma (IGP) van de provincie.

Coalitie

De samenwerking tussen Utrecht-Oost en Science Park kent sinds de start 5 jaar geleden een brede coalitie van partners, zoals de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en omliggende gemeenten. Het gebied werkt inmiddels als een magneet op gerenommeerde bedrijven en kennisinstellingen. Maar dat succes zorgt dus ook voor nieuwe uitdagingen.

Deel dit artikel