Nieuws

Twintigduizend nieuwe laadpalen in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland

In de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland worden twintigduizend nieuwe publieke laadpalen gerealiseerd.

De provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland hebben een aanbesteding gedaan voor in totaal twintigduizend nieuwe publieke laadpunten voor elektrische voertuigen. Inwoners van de provincies kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een laadpunt in hun straat. Dan moet de gemeente wel aangesloten zijn bij MRA-Elektrisch. In dit project zijn de samenwerkende overheden in de provincies Utrecht, Fleovoland en Noord-Holland verenigd om elektrisch rijden toegankelijker te maken. Op dit moment zijn er in deze drie provincies vierduizend laadpalen gerealiseerd via MRA-Elektrisch. 

Volgende stap 

Verantwoordelijk gedeputeerde Huib van Essen (Utrecht): "Twintig duizend nieuwe laadpunten is een mooie volgende stap en zal echt helpen om het elektrisch rijden te stimuleren. In 2019 hebben een aantal van onze gemeenten via MRA-E in totaal 407 publieke laadpunten gerealiseerd. De komende jaren moeten er in de provincie Utrecht zeker 4000 laadpalen bijkomen via MRA-Elektrisch."

Bijeenkomst

De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Op 20 januari werd het plan met een feestelijke bijeenkomst kracht bijgezet. Bij deze bijeenkomst was minister Van Veldhoven aanwezig. 

Deel dit artikel