Nieuws

Zwolle presenteert fietsvisie

De gemeente Zwolle heeft haar fietsvisie gepresenteerd. Hoewel het fietsgebruik in Zwolle al relatief heel hoog is, wil de gemeente Zwolle dat het aantal fietsritten in 2027 met 20 procent is toegenomen, om de druk op het wegennet beheersbaar te houden.

De gemeente verwacht dat de ontwikkeling van het autoverkeer in Zwolle de landelijke trend zal volgen en zal stijgen met circa 35 procent. Dit verhoogt de kans op files aanzienlijk. De fiets wordt als hét alternatief gezien om files te voorkomen. 

Fietsstimuleringsmaatregelen

Om fietsen in en rond Zwolle nog verder te stimuleren, neemt de gemeente een aantal maatregelen. Zo moeten fietsers op drukke kruispunten waar mogelijk voorrang krijgen, 'doorfietsroutes' gerealiseerd worden en de wachttijd bij verkeerslichten voor fietsers geminimaliseerd worden. Ook het verbreden van fietspaden wordt overwogen, net als het realiseren van fietstunnels en fietsbruggen op plekken waar dit de doorstroming en veiligheid kan bevorderen. 

Fietsparkeren

Ook voor het stallen van fietsen heeft de gemeente ambities. Zo zijn er nieuwe fietsenstallingen gepland. De fietsenstallingen in de binnenstad zijn nu al overbezet: in de afgelopen paar jaar is het aantal fietsparkeerders in de gratis bewaakte stallingen in de binnenstad van Zwolle gestegen van 219 duizend in 2016 naar 259 duizend in 2018.

 

Bron: De Stentor

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven