Nieuws

Kinderen ridder te paard op speelkasteel Werkeren

Bij Park de Stadshoeven in het Zwolse Stadshagen is op zondag 18 november speelkasteel Werkeren geopend. Het kasteel is bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud.

Het houten kasteel beschikt onder meer over torens, trappen en een binnenplaats, schrijft de Stentor. Volgens stichting De Stadshoeve gaat met de komst van het speelkasteel een wens van wijkbewoners in vervulling. Park De Stadshoeve ligt op steenworp afstand van het winkelcentrum van Stadshagen en heeft naast een natuurspeeltuin ook nog eens een kinderboerderij, bistro en belevingsspeeltuin. Voor de toekomst ligt nog een plan op stapel voor een waterspeeltuin, bedoeld voor kinderen tot vier jaar. 


Bij de realisatie van het speelkasteel is nauw samengewerkt met atelier Robuuste basisuit Kampen. Dit atelier is ontstaan uit een steeds grotere vraag naar betaalbare speelobjecten en -omgevingen voor kinderen. In de afgelopen jaren zijn verschillende schoolpleinen vernieuwd. Hierbij hebben opdrachtgever, ontwerper en realiserende partij nauw samengewerkt. Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel