Nieuws

Nieuwe Leidse onderdoorgang in gebruik

De nieuwe onderdoorgang in de Plesmanlaan in Leiden is onlangs in gebruik genomen. Hiermee is het project ‘Ontsluiting Bio Science Park’ in de afrondende fase beland. De tunnel is ontworpen door ipv Delft in samenwerking met Karres en Brands. Heijmans was verantwoordelijk voor de uitvoering.

De nieuwe onderdoorgang rond het kruispunt Plesmanlaan/Haagse Schouwweg bestaat uit drie delen. Een daarvan is bestemd voor snelverkeer en de overige twee doen dienst als fietstunnel. De ongelijkvloerse kruising betekent een flinke verbetering voor de verkeersdoorstroming.


Materiaalgebruik 


De wanden van de drie onderdoorgangen zijn bekleed met keramische tegels. Dit geeft een rustige uitstralingen en blijft bovendien lang mooi. Voor de tegels in de fietstunnel is gebruik gemaakt van een warmer kleurenpalet. De onderzijde van het viaduct is bekleed met bamboecomposiet.
 

In alle onderdoorgangen zijn de wanden voorzien van geïntegreerde verlichting. De doorgang voor snelverkeer bevat daarnaast ook lichtpunten in de middenberm die de houten onderzijde van het viaduct verlichten.  


Project Ontsluiting Bio Science Park


De gemeente heeft de ambitie om de bereikbaarheid van de stad de komende jaren te verbeteren. Het project  ‘Ontsluiting Bio Science park’ moet bijdragen aan deze plannen. 


Voor meer informatie over het project kunt u terecht op deze site.

Deel dit artikel