Nieuws

Intelligent ontwerp met slimme materialen

Vooruitgang door kennisverbinding vormt de rode draad voor het vernieuwde beursconcept van InfraPro, van 3 tot en met 5 november in Evenementenhal Gorinchem. Om dit thema nog meer kracht bij te zetten, organiseren vaktitels Verkeer in Beeld en Verkeerskunde een zestal workhops: de InfraTalks. Een van de InfraTalks gaat over Intelligent ontwerp met slimme materialen. Deze talk wordt verzorgd door Angelo Schouten van Senlima BV.

Verduurzaming van de energievoorziening is onmisbaar voor een Nederlandse zelfvoorziening. In dit kader zijn Smart Materials interessant: materialen die eigenschappen veranderen als gevolg van de omgeving waarin ze zitten. Smart Materials kunnen worden gemanipuleerd om te reageren op verschillende omgevingsprikkels, zoals temperatuur, druk, magnetisme, licht, water en pH. De reactie kan bijvoorbeeld een verandering van kleur, vorm en licht zijn.

 

Mee op reis

Smart Materials en innovatie zijn nauw met elkaar verbonden. En waar innovatie en dus verandering is, is altijd weerstand. Tijdens de InfraTalk zullen we ervaringen delen in omgaan met weerstand tegen verandering. Dat doen we door het publiek mee te nemen in een reis door de huidige architectuur van gebouwen en civiele infrastructuur. Daarbij zullen de volgende vragen aan bod komen:

  • Wat zijn slimme materialen en hun eigenschappen?
  • Welke voorbeelden zijn er in de praktijk in Nederland en daarbuiten?
  • Onze Lessons learned?
  • Wat kunnen we op korte termijn verwachten? 
  • Hoe haalbaar en werkbaar is dit?
 

InfraTalk bijwonen?

Deze InfraTalk vindt plaats op 3 november, van 14.00 tot 15.00 uur. Op die dag staat bij de InfraTalks het thema 'Nieuwe Technologie' centraal. 

 

Ga naar de website van InfraPro voor gratis aanmelden en meer informatie, onder andere over het meest actuele programma.

Deel dit artikel