Nieuws

Dienstauto's Rotterdamse wethouders voortaan met stekker

Wethouders in Rotterdam rijden voortaan met een plug-in hybride. De stad heeft zes nieuwe dienstauto's mét stekker in gebruik genomen.

De wethouders kunnen zich op deze manier emmissievrij door de stad laten verplaatsen. Het college van burgemeester en wethouders besloot vorig jaar de oude dieselwagens in te ruilen voor auto's met een stekker. De keuze is gevallen op de BMW 530e.

 

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) opende een gnieuwe elektrische laadpaal in de stadhuispoort, waar de wagens zullen worden opgeladen.

 

Rotterdam wil de lucht in de stad schoner maken en zorgt daarom onder andere voor honderden extra oplaadpalen in de stad en betere fietsvoorzieningen. “We maken het voor Rotterdammers en bedrijven aantrekkelijk om te kiezen voor schoon vervoer. Als wethouders geven we het goede voorbeeld door veel op de fiets en met het openbaar vervoer te reizen. En nu ook met schone dienstauto’s.”
 
In 2025 moeten alle lichte bedrijfswagen emissievrij zijn, zoals bestelbusjes en veegwagens. Uiterlijk in 2030 rijden ook de grote voertuigen zoals vuilniswagens emissievrij, bijvoorbeeld elektrisch of op waterstof. 

 

Wethouder Bonte presenteerde tevens de Koersnota Schone lucht met daarin zijn ambities om de luchtkwaliteit in Rotterdam te verbeteren. Om deze doelen te bereiken zet het stadsbestuur 17 maatregelen in, waaronder de inzet van elektrische bussen, het stimuleren van fietsgebruik en de aanleg van walstroom van zeeschepen. “Met de 17 maatregelen zorgen we ervoor dat er volgend jaar geen straten meer zijn waar de Europese normen voor luchtkwaliteit worden overschreden en de lucht over vier jaar in de hele stad schoner is” aldus de wethouder.

Deel dit artikel