Nieuws

Autodeelplatform maakt gratis parkeren op luchthavens mogelijk

Autodeelplatform ParkFlyRent is een paar dagen geleden ‘live’ gegaan op crowdfundingsplatform Symbid, en heeft nu al €150.000,- opgehaald, de helft van het streefbedrag. ”Dit gebruiken we om sneller te groeien op Schiphol en Eindhoven Airport”, aldus oprichter en CEO Niels de Greef.

De ambities van ParkFlyRent zijn duidelijk. “Wij zijn nu klaar om deze markten, die miljarden euro's waard zijn, flink op zijn kop te zetten met de deelauto: eerst in Nederland, daarna in Denemarken en vervolgens in 2022 bij alle grote vliegvelden in Europa”, aldus De Greef.

 

ParkFlyRent, ook wel de ‘AirBnB voor parkeren’ genoemd, biedt gratis parkeerplekken aan bij vliegvelden Schiphol en Eindhoven Airport. Terwijl de auto-eigenaar op reis is, verhuurt het bedrijf de auto tegen ongeveer 25% lagere tarieven dan traditionele verhuurbedrijven. Bij terugkomst krijgt de eigenaar zijn auto gewassen terug en deelt mee in de opbrengst. 

Gratis parkeren

Met iedere 26 deelauto's vervangt ParkFlyRent één nieuwe huurauto. Dat dit concept aanslaat, blijkt uit de cijfers. Over de eerste vier maanden van 2017 hebben ruim twee keer zoveel mensen zich aangemeld als in de eerste vier maanden van 2016.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel