Nieuws

Veolia claimt openbaar vervoer Veluwe

Veolia claimt openbaar vervoer Veluwe Veolia stapt naar de rechter om de concessie op de Veluwe op te eisen. De provincie Gelderland heeft die aan concurrent Syntus gegund. Veolia krijgt geen inzage in de motivering maar zegt beter te scoren en in meer kleine kernen openbaar vervoer te kunnen aanbieden.

Veolia claimt openbaar vervoer Veluwe


Openbaar vervoer consessie Veluwe


De provincie Gelderland heeft 3 maart j.l. de openbaar vervoer concessie Veluwe voorlopig gegund aan Syntus. De provincie Gelderland weigert Veolia, de huidige vervoerder op de Veluwe, inzicht te geven in de scores en de motivering van de inschrijving van Veolia en Syntus. Veolia krijgt na 5 weken, ondanks diverse pogingen en verzoeken richting Provincie Gelderland, geen volledig inzicht in de wijze waarop inschrijvers zijn beoordeeld. Hiermee is de provincie niet transparant en handelt de provincie Gelderland in strijd met de wettelijke aanbestedingsregels, aldus het vervoersbedrijf.


Claim Veolia


Op basis van onder andere persberichten van de provincie Gelderland, heeft Veolia de overtuiging dat zij de beste aanbieding heeft gedaan voor de inwoners op de Veluwe. Het vervoersbedrijf is van mening dat zij de beste en meest uitgebreide dienstregeling heeft aangeboden. Veolia heeft openbaar vervoer, ook in avonduren en weekenden, aangeboden in alle kernen groter dan 250 inwoners. Het aanbod van Syntus geldt enkel voor alle kernen met 800 inwoners en meer, wat betekent dat 18 dorpen geen openbaar vervoer krijgen. Daarnaast biedt Veolia vaste bussen aan tot 23.00 uur ’s avonds waar Syntus vaste bussen biedt tot 21.00 uur.

Rechtzaak


Aldus Veolia resulteert de keus voor Syntus in minder vervoersmogelijkheden voor de reizigers. Daarnaast claimt de maatschappij dat zij milieuvriendelijker vervoer heeft aangeboden. Veolia gaat bij de rechtbank de winst opeisen van de aanbesteding Veluwe. Een soortgelijke kwestie speelde in de Achterhoek waar Arriva won ten koste van Syntus.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven