Nieuws

Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van 2018

Met het eind van het jaar in zicht, is het ook tijd om terug te blikken. Wat waren de opvallendste nieuwtjes? De redactie zet de vijf best gelezen artikelen voor u op een rij.

Deze kaart toont u Nederland in snelwegen

Zijn alle snelwegen, afritten (met afritnummers) en verzorgingsplaatsen in Nederland samen te brengen in één overzichtelijke kaart? Die vraag stelde grafisch vormgever en cartograaf Sebas van den Brink zichzelf twee jaar geleden. Het resultaat is er nu: de snelwegkaart van Nederland.

Lees het artikel...

Waarom 30 km/uur binnen de kom (nog) niet de norm moet worden

Zou 30 km/uur de norm moeten worden binnen de bebouwde kom? Adriaan Walraad vindt het een sympathieke gedachte, maar daar moet eerst nog flink over nagedacht worden.

Lees de blog...


Dit is de nieuwe markering voor doorstroomroutes

Een gevarieerde groep Nederlandse en Vlaamse fietsprofessionals bracht op 19 april een werkbezoek aan een volstrekt nieuwe wegmarkering op drie proefvakken van de snelfietsroute Utrecht-Amersfoort. “We kozen voor een guerrilla-aanpak,” zegt Eric van Dijk, beleidsmedewerker Fiets bij de provincie Utrecht, na afloop van een studie-fietstocht onder een warme zomerzon.

Lees het artikel...

 

Zeven grote MaaS-pilots in voorbereiding

MaaS, Mobility as a service, ofwel multimodaal ‘plannen, boeken, reizen en betalen via één app’, is op weg om een alternatief voor huidige apps te worden. Van modaliteit naar mobiliteit. Dat biedt kansen. In dit artikel wordt de opbrengst van de marktconsultatie voor de zeven MaaS-pilots samengevat.

Lees het artikel...


 

Deze vliegende auto is van Nederlandse makelij

Wat tien jaar geleden als futuristisch idee begon, wordt bijna bewaarheid. Het bedrijf PAL-V uit Raamsdonkveer presenteert tijdens de beurs ‘Salon de l’Auto’, van 6 tot en met 18 maart in Genève, de eerste vliegende auto. En daarmee laat het techreuzen als Uber, Tesla en Amazon achter zich. “Wij zijn de eerste die gecertificeerde technologie heeft”, stelt marketingdirecteur Marco van den Bosch vast.

Lees het artikel...Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven