Nieuws

Tijdelijke veerdienst voor fietsers en voetgangers Maastunnel

Fietsers en voetgangers kunnen tijdelijke gebruikmaken van een veerdienst om aan de overkant van de Maas in Rotterdam te komen. Het fietsers- en voetgangersdeel van de Maastunnel is zeven maanden afgesloten voor renovatie.

De veerdienst zal drie keer per uur varen tussen de Sint Janshaven en de Sint Jobshaven. Normaal gesproken wordt het fiets- en voetgangersdeel van de tunnel dagelijks gebruik door maximaal 7 duizend fietsers en 150 voetangers. Waterbus verzorgt in opdracht van de gemeente Rotterdam de veerdienst. De dienst vaart volgens een vaste dienstregeling, is toegankelijk voor zowel fietsers als voetgangers en is gratis voor de gebruikers. De veerdienst vaart op werkdagen tussen 6:30 en 23:30, in het weekend vaart de veerdienst vanaf 08:00. 

Alternatieve route

De veerdienst vaart met een klepveer, voorzien van kleppen aan de voor- en achterzijde zodat er makkelijk en snel op- en afgestapt kan worden. Het veer kan 200 fietsers per overtocht vervoeren. Fietsers kunnen, in plaats van gebruik te maken van de veerdienst, ook kiezen voor de alternatieve Erasmusroute, die ove rhet Maastunnelplein en de Erasmusbrug gaat. Om die route fietsvriendelijker te maken, zijn op alle kruispunten op de Erasmusroute de verkeerslichten zo ingesteld dat fietsers en voetgangers vaker groen krijgen. 

Deel dit artikel