Nieuws

Eervolle vermelding Betonprijs voor Zwolse busbrug

De Zwolse busbrug, die afgelopen februari geopend is en die er voor zorgt dat bussen in een vloeiende lijn het spoor kunnen overbruggen tussen het nieuwe busplatform aan de zuidzijde van het treinstation en de nieuwe westelijke hoofdroute voor openbaar vervoer, heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Betonprij 2019 vanwege de maatschappelijke relevantie en de complexiteit van de uitvoering.

Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk van ProRail: "De technische uitdaging voor de realisatie van deze brug was groot. De brug gaat over een bundel druk bereden sporen en aan weerszijde hiervan staan gebouwen. Aan de ene kant moest de brug aansluiten op onze perrontunnel, aan de andere kant op een kruispunt met een spoorwegovergang. Door dit complexe inpassingsvraagstuk, is er een unieke vorm en bouwmethode tot stand gekomen. We zijn erg blij met het resultaat en trots dat de brug deze prestigieuze vermelding heeft gekregen."
 
Zwolse wethouder Ed Anker (ruimtelijke ordening én spoorgebied)“Wat een geweldige prestatie. Extra bijzonder vind ik dat veel Zwollenaren mee hebben gedacht over het ontwerp van deze unieke brug én de bouw aandachtig hebben gevolgd. De opening is met de hele stad gevierd: duizenden mensen liepen voor één keer over de nieuwe brug. Ik ben dan ook dubbel zo trots op het prachtige resultaat, de Schuttebusbrug is echt van de Zwollenaren!"
 
Henk Post, directeur van BAM Infra Regionaal: “Voor BAM is de Busbrug hét bewijs dat door het gebruik van de digitale technologie van morgen, veel meer mogelijk is in het samenspel tussen vakmensen en materialen. BAM is zeer trots om invulling gegeven te hebben aan het slanke ontwerp van ipv Delft met grote betrokkenheid van alle Zwollenaren.”
 
 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven