Nieuws

Opening ecoducten Noord-Nederland

Opening eerste ecoducten Noord-Nederland De ecoducten over de N48 vormen een onderdeel van de ecologische hoofdstructuur. Dit is het natuurnetwerk dat verspreid liggende natuur verbindt zoals bos en heidegebieden op de Sallandse heuvelrug en het Drents Plateau.

Opening ecoducten Noord-Nederland


Samenwerking


Door de samenwerking van diverse partijen was het mogelijk het ecoduct bij Zuidwolde te verbreden, zodat het ecoduct met een fietspad gecombineerd kon worden ofwel een combiduct. De totstandkoming van de ecoducten was onderdeel van de aanpak N48, waarbij een nieuwe aansluiting bij Zuidwolde is gerealiseerd en de N48 tussen Hoogeveen en Ommen is verbreed. De opening van de ecoducten betekent ook de afsluiting van het project “Aanpak N48”.

Onthulling


Rein Munniksma, gedeputeerde provincie Drenthe, Peter Struik, Hoofdingenieur-Directeur Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Liesbeth Koster, wethouder gemeente De Wolden, Roland de Waal, directeur aannemer Heijmans en Eric van der Bilt, directeur Het Drents Landschap, verrichtten de openingshandeling, waarbij de namen van de twee ecoducten werden onthuld.

Prijsvraag


Voor de naamgeving van de ecoducten was een prijsvraag uitgezet onder de inwoners van de gemeente De Wolden. De bedenkers van de namen ontvingen hiervoor een prijs.

Bron: Infrasite

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven