Nieuws

Onduidelijkheid onderhoudspotjes spoor

Minister Schultz wil afrekenen met de onduidelijkheid die is ontstaan over het geld dat tijdelijk uit onderhoudspotjes voor het spoor verdwijnt.

Onduidelijkheid onderhoudspotjes spoor
Transparanter


Ze belooft de Tweede Kamer transparanter te informeren over kasverschuivingen. Dat benadrukte ze vandaag tegenover de tijdelijke onafhankelijke commissie spooronderhoud en innovatie van de Tweede Kamer. \"Wij hebben geen belang bij balletje balletje\", zei de minister. Met de Algemene Rekenkamer verschilt ze nog altijd van mening over het bedrag dat nog niet is uitgegeven. Schultz gaat uit van ruim 300 miljoen euro, de Algemene Rekenkamer komt op een bedrag van ruim 1 miljard euro.

ProRail


Schultz heeft verder niet de ambitie de aansturing van ProRail fundamenteel te veranderen. De spoorwegbeheerder kan wat haar betreft op afstand blijven. \"Als je als minister bepaalde zaken belangrijk vindt, dan moet je als minister dáár dichter op zitten\", bracht ze onder woorden. Schultz vindt de winterproblematiek, de cultuuromslag en sturen op contracten belangrijk en zei dat ze daar nadrukkelijk op stuurt. In januari of februari komt de commissie Kuiken met een eindrapport.

Bron: Cobouw

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven