Nieuws

Proef met verbod links afslaan op N615 bij Beek en Donk

De provincie Noord-Brabant start 31 oktober met een proef op de N615 ter hoogte van Beek en Donk. Tijdens deze proef mag het verkeer vanuit Beek en Donk niet links afslaan richting de Bosscheweg. De provincie wil hiermee onderzoeken of deze maatregel de doorstroming op de N615 ter hoogte van Beek en Donk verbetert.

Op het desbetreffende kruispunt loopt het verkeer regelmatig vast. De verkeerslichten op de kruising, de smalle brug en de brugopeningen zorgen voor files. De provincie zoekt al langer naar oplossingen voor dit probleem. Eerder is al gekeken naar mogelijkheden om de openingstijden van de Beeksebrug aan te passen en de afstelling van de verkeerslichten te optimaliseren. Deze maatregelen bleken niet voldoende. Voor de realisatie van een tweede rijbaan voor links afslaand verkeer is geen ruimte.

 

Uitvoering

Uit een planstudie uit 2014 kwam de optie om het links afslaan te verbieden. Het verkeer dat vanuit Beek en Donk over de burg komt, mag niet meer de Bosscheweg inslaan, maar moet rechtdoor rijden richting de N279. Afhankelijk van de eindbestemming wordt daar het verkeer omgeleid.

Om de effecten van het onderzoek te kunnen meten, zijn er begin oktober tellers geplaatst op diverse plekken tussen Beek en Donk. Zowel voor als tijdens de proef zullen deze het verkeer in beeld brengen. Naast de doorstroming van het verkeer wordt ook de eventuele toe- of afname van verkeer elders in Beek en Donk gemeten.

De maatregel is in eerste instantie één maand geldig. Als blijkt dat het tijdelijke bod effectief is, zal eind volgend jaar een definitief verbod volgen.

Deel dit artikel