Nieuws

Kleef: kabelbaan via spoor naar Nijmegen

Een kabelbaan hoog boven de voormalige spoorlijn Nijmegen-Kleef is een kansrijk initiatief om beide steden grensoverschrijdend met elkaar te verbinden. Dat plannetje komt uit de koker van Stadtmarketing Kleve, de gemeentelijke VVV van de Zwanenstad. 

Kleef: kabelbaan via spoor naar Nijmegen

 

Trein-tramverbinding


De aanleg van een kabelbaan is volgens Stadtmarketing-directeur Ute Schulze-Heiming beduidend goedkoper dan andere alternatieven, zoals reactivering van de in 1991 gesloten spoorverbinding. In diverse rapporten is sprake van bedragen tussen de 50 en 80 miljoen euro. Er circuleren ook al langer plannen om een trein-tramverbinding tussen Kleef en Nijmegen aan te leggen.

Toeristische topper


Schulze-Heiming voert inmiddels verkennende gesprekken met de firma Doppelmayr. Deze Oostenrijkse kabelbaanbouwer heeft voor de wereldtuinbouwexpo Floriade in Venlo een futuristische kabelbaan gebouwd. De kabellift zou volgens Stadtmarkering het tracé kunnen volgen van de oude spoorlijn, die momenteel gebruikt wordt als toeristisch fietsspoorlijntje, de draisine. Schulze-Heiming: \"Een kabelbaan lijkt misschien een wild plan, maar toen het idee werd gelanceerd voor de draisine, kwam er ook kritiek dat een fietsspoorlijn nooit zou werken. Ondertussen is de draisine wel een van onze toeristische toppers in het grensgebied.\"

Bron: de Gelderlander

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel