Nieuws

International Cargo Bike Festival groot succes

Het International Cargo Bike Festival, van 14 tot en met 16 juni in Groningen, was een groot succes. "Bijzonder om te zien hoeveel mensen uit verschillende landen naar Groningen komen voor de bakfiets".

Jos Sluijsmans, directeur van het International Cargo Bike Festival dat dit jaar in Groningen gehouden werd in het weekend van 14 juni, is enthousiast over het festival. "We hadden delegaties uit landen over de hele wereld, waaronder Zweden, Israël en Colombia. Heel bijzonder om te zien dat zoveel mensen enthousiast zijn en hier komen voor de bakfiets". 

 

De opkomst was goed met bezoekers uit Nederland en daar buiten. Tijdens het festival was de eerste uitreiking van de Cargo Bike of the Year Award, er waren diverse bakfietsen van verschillende fabrikanten te bewonderen en het festival werd opgeluisterd door een optocht van 400 mensen op fietsen en bakfietsen door de stad Groningen. 

 

"We zien dat de bakfiets een steeds promintere plek inneemt in de logistiek en een oplossing kan bieden voor het laatste stukje logistiek. We zien groei in het aantal verkochte bakfietsen, vooralsnog vertaald dat zich echter niet in een afname van het aantal bestelbusjes, daar willen we wel graag naar toe. Bedrijven die wel al bakfietsen inzetten zijn enthousiast, omdat het een kostenbesparing op kan leveren én uit imagooverwegingen. Als je als monteur op de bakfiets zit, zwaaien mensen nog eens naar je. Dat heb je niet in een bestelbus.", aldus Sluijsmans. "We zien ook mooie initiatieven, bedrijven die voortrekken zijn. Zo wil het ICT-bedrijf ESAS, een bedrijf met meer dan 1000 medewerkers, veel gebruik gaan maken van elektrische bakfietsen voor hun monteurs."

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven