Nieuws

Testfaciliteit voor de razendsnel transportsysteem komt er

Bouwbedrijf BAM bouwt samen met de Delftse start-up ‘Hardt Global Mobility’ een testfaciliteit voor de hyperloop. De testfaciliteit in Delft wordt de eerste in Europa: het wordt een proefopstelling met een lengte van 30 meter.

Hyperloop is een transportsysteem dat snelheden haalt van 1200 km/u, waarbij capsules door middel van magneten zweven door een bijna-vacuüm buis. De 30 meter lange testfaciliteit is lang genoeg om op lage snelheid de meeste kritische systemen van een hyperloopsysteem te kunnen testen.

 

Tim Houter, CEO van Hardt Global Mobility, zegt tegen Tweakers dat de bouw van de testfaciliteit in Delft al is begonnen, maar hij wil nog niet prijsgeven waar de testbuis precies ligt en wanneer deze gereed is. Binnen vier jaar wil de startup een testtraject van meerdere kilometers hebben gerealiseerd.


De hyperloop is een idee van Tesla-oprichter Elon Musk. Musk is tevens initiatiefnemer van de SpaceX Hyperloop Pod Competition. Een studententeam van de TU Delft won in januari 2017 deze internationale competitie, waarna de studenten besloten een prototype te ontwikkelen en de startup ‘Hardt Global Mobility’ opzetten. Eerder al besloot NS 300.000 euro te investeren. 


                Lees meer: Komt een testpark voor dit razendsnelle vervoersmodel in Groningen?

Deel dit artikel