Nieuws

Opening Zonnepark Welschap op vliegbasis Eindhoven

Woensdag 27 maart opent Staatssecrateris van Defensie Barbara Visser het Zonnepark Welschap op luchtmachtbasis Eindhoven. Het project bestaat uit meer dan elfduizend zonnepanelen en zal negenhonderd huishoudens voorzien van energie.

Het zonnepark is ontwikkeld voor de omwonenden van vliegbasis Eindhoven. Diegenen die woonachtig zijn binnen de zogenoemde ‘postcode-roos’, kunnen investeren in duurzame-energie. De postcode-roosregeling is onderdeel van het Nationaal energieakkoord. Deze regeling maakt het economisch aantrekkelijk, voor de mensen binnen de geselecteerde postcodes, om op een locatie in de buurt duurzame elektriciteit op te wekken.

Samenwerking

Vliegbasis Eindhoven had al geruime tijd de wens om bij te dragen aan het opwekken van duurzame-energie en stelt daarom een deel van de voormalige zweefvliegstrip beschikbaar. Door samen te werken met het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Eindhoven en de regionale energiecoöperaties; 03energie, 040energie, Best Duurzaam, KempenEnergie en Veldhoven Duurzaam kon Zonnepark Welschap gerealiseerd worden.

Bekijk voor meer informatie www.zonneparkwelschap.nl.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven