Nieuws

Britse bestuurders gestresst door onvoldoende parkeergelegenheid

Britse bestuurders van bestelwagens lijden aan stress, angst en depressie door onvoldoende parkeergelegenheid en slecht onderhouden wegen. Dat blijkt uit een enquête onder 2000 bestuurders van Mercedes-Benz Vans. Negentig procent van hen vindt dat het Verenigd Koninkrijk een parkeerprobleem heeft.

Meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat parkeerplaatsen niet groot genoeg zijn voor auto's, laat staan voor bestelwagens. Bestuurders van bestelauto's hebben er last van dat er geen parkeerplekken in de buurt van afleverpunten van klanten zijn. Ongeveer 30 procent geeft aan dat het groeiende aantal vergunninghoudergebieden hun werk moeilijker maakt.

Van de chauffeurs die onlangs een parkeerkaart hebben ontvangen, zei meer dan de helft dat ze hierin werden gedwongen. Anders hadden ze hun werk niet goed kunnen uitvoeren, zo klinkt het.

Stress

Meer dan één op de drie chauffeurs zegt dat ze regelmatig gestresst zijn tijdens het werk. Eenentwintig procent heeft angst ervaren en 15 procent is depressief. De slecht onderhouden wegen en het gebrek aan parkeerplaatsen hebben een duidelijke negatieve impact op de mentale gezondheid van bestuurders, zegt Steve Bridge van Mercedes Benz.

"Het is heel triest om te horen dat de staat van onze wegen zo'n grote impact heeft op de toestand van onze hardwerkende chauffeurs", aldus Bridge. Grotere klantenbestanden en snellere leveringstermijnen dragen ook bij aan de werkdruk. Het resultaat, zegt Bridge, heeft een nadelig effect op zowel het welzijn als de portemonnees van Britse bestelautochauffeurs.

Lichtpuntje

Er is een klein lichtpuntje aan de horizon. Als onderdeel van het wetsvoorstel van de regering inzake parkeren (Code of Practice), kunnen gratieperioden voor drop-offs worden verlengd, waardoor de druk op de chauffeurs van bestelwagens enigszins kan worden verminderd.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel