Nieuws

Parkeren Dedemsvaart onduidelijk

Het eerste deel van de vernieuwde Julianastraat in Dedemsvaart is eind vorig jaar in gebruik genomen. Omdat nog niet al het straatmeubilair en de markeringen geplaatst zijn, is er bij de gebruikers nog onduidelijkheid over parkeren in de Julianastraat, zo meldt de gemeente Hardenberg. 

Parkeren Dedemsvaart onduidelijk

 

Noppen markeren vakken


Stippen op de bestrating markeren tijdelijk de parkeervakken. Het is de bedoeling dat auto’s in de Julianastraat parallel langs de rijbaan parkeren, en niet schuin insteken zoals nu veel gebeurt. Om te verduidelijken hoe automobilisten langs de Julianastraat kunnen parkeren, worden 'parkeernoppen' op het wegdek geplaatst. Deze noppen, met daarop een afbeelding van Baron van Dedem, zijn echter nog niet geleverd. Bovendien kunnen de noppen bij lage temperaturen niet op het wegdek aangebracht worden. Daarom zijn de parkeervakken tijdelijk gemarkeerd door witte stippen op het wegdek. Deze stippen worden in de komende periode nog duidelijker en groter gemaakt. Het is de bedoeling dat auto’s langs de Julianastraat parkeren in de door stippen aangemerkte vakken.

Shared Space


Vanwege de winterse omstandigheden in de afgelopen periode, is nog niet al het nieuwe straatmeubilair geplaatst en zijn alle bomen nog niet geplant. Ook dit gebeurt in deze periode. Tevens wordt de blauwe zone nog gemarkeerd. In het opgeleverde deel van de Julianastraat is het shared space principe van toepassing, waarbij voetgangers, fietsers en automobilisten van dezelfde wegruimte gebruik maken. Na verwachting is het na plaatsing van het straatmeubilair, het planten van de bomen en het aanbrengen van de noppen voldoende duidelijk hoe geparkeerd dient te worden. De herinrichting van de Julianastraat is eind april afgerond.

 
Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel