Nieuws

De innovatieve TunnelGraafMachine

BOVON heeft een innovatieve 'vierkante' TunnelGraafMachine (TGM) ontwikkeld. Nu is het nog zoeken naar de eerste tunnel die met de TGM gegraven mag worden.

Martin Schönfeld van ingeniersbureau BOVON: "Vaak vragen mensen meteen waar al tunnels liggen die we gegraven hebben met de TGM, en zodra die er niet zijn, haken ze af. Daar zit hem het probleem voor ons."

TunnelGraafMachine

De tunnelgraafmachine (TGM) is zo ontworpen dat hij direct vanaf het maaiveld een tunnel aan kan liggen. Er is dus geen lange aanloop nodig zoals bij traditionele tunnelbouwmethodes. Tijdens het boren worden de prefab betonelementen, ongeveer 8 stuks per 8-urige werkdag, gemonteerd. Op hetzelfde moment worden de elementen verankerd aan de ondergrond. Zo ontstaat op efficiënte wijze vlot een tunnel. 

Bewezen techniek

Vaak willen opdrachtgevens bewezen techniek inzetten, wat de TGM de kans ontneemt om zichzelf te bewijzen. Terwijl er veel voordelen aan de techniek zitten: de tunnels kunnen snel worden aangelegd, ook op beperkte ruimte. Tijdens het boren van de tunnel worden op- en afritten al meteen meegegraven. De TGM levert ook minder hinder op voor de omgeving, aldus Schönfeld. 

Subsidie

Om het probleem op te vangen, heeft BOVON al een subsidie-aanvraag ingediend. Deze subsidie is al rond. "Normaal vraag je subsidie aan samen met een opdrachtgever, maar wij vliegen dit nu anders aan: de subsidie is er, nu nog een opdrachtgever."

 

 

Deel dit artikel