Nieuws

Dit zijn de best gelezen artikelen van 2019

Het einde van het jaar is in zicht, dus blikken we terug op 2019. We zetten de vijf best gelezen nieuwtjes en artikelen voor u op een rij.

1. Elektrisch fietsen net zo gezond als gewoon fietsen

Het fietsen op een e-bike blijkt vrijwel net zo gezond te zijn als fietsen op een normale fiets. Dit omdat er op een elektrische fiets doorgaans meer kilometers worden afgelegd dan op een normale fiets.
Lees hier het hele artikel...

2. Stikstof maakt meer kapot dan je lief is; de PAS uitspraak

De uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof zorgt voor een lichte paniek in politiek Den Haag en dat is niet helemaal zonder reden. Kort gezegd komt het er op neer dat de Nederlandse wetgeving op het gebied van natuurbescherming niet voldoet aan de Europese richtlijnen. Eigenlijk was dat niet eens zo heel verrassend.
Lees hier het hele artikel...

3. Dienstregeling fietsbus Afsluitdijk bekend

Tijdens de afsluiting van het fietspad op de Afsluitdijk in verband met werkzaamheden aan de dijk, kunnen fietsers gratis gebruik maken van een bus. De bus rijdt tussen 08:00 en 19:00 en stopt op vier plekken. De bus rijdt één keer per uur.
Lees hier het hele artikel...

4. Update MaaS-programma

Afbeelding: Ministerie van IenW

MaaS, november 2019. Vooravond van de lancering van zeven nationale pilots. Zeven MaaS-apps leggen ieder een accent op een specifieke doelgroep en beleidsdoelstelling.
Lees hier het hele artikel...

5. Update verkeersmanagement: Nieuwe middelen, nieuwe mensen

Up to date verkeersmanagement vraagt om nieuwe middelen én om een nieuwe generatie verkeersmanagers. Minister Cora van Nieuwenhuizen geeft een actueel beeld van de nieuwste middelen die worden ontwikkeld in het landelijke samenwerkingsprogramma ‘Talking Traffic’.
Lees hier het hele artikel...


Deel dit artikel