Nieuws

SafeDrivePod wint Britse verkeersveiligheidsprijs

Op het prestigieuze Engelse verkeersveiligheidscongres Brake Road Safety Fleet Awards heeft het Nederlandse SafeDrivePod de Fleet Safety Product Award gewonnen voor het product dat de meeste impact heeft op verkeersveiligheid door innovatie.

De SafeDrivePod zorgt ervoor dat in een voertuig of rijwiel het scherm van de smartphone geblokkeerd is tijdens het rijden. De SafeDrivePod wordt in een voertuig bevestigd en zendt een draadloos signaal uit om aan te geven of het voertuig rijdt. Een app op de telefoon houdt bij of iemand aan het rijden is. Toegang tot alle apps wordt vervolgens onmogelijk gemaakt. 

Erkenning

De prijs betekent erkenning voor de ondernemende en succesvolle wijze waarop het bedrijf de strijd aangaat met afleiding in het verkeer door smartphonegebruik. SafeDrivePod-eigenaar Paul Hendriks: ‘Dat wij de prijs hebben gekregen, betekent waardering voor onze wereldwijde doelstelling om 1.000 verkeersdoden en tragische ongevallen op de weg te voorkomen. Afleiding door smartphonegebruik is één van de grootste bedreigingen van verkeersveiligheid. Een SafeDrivePod in een voertuig of rijwiel blokkeert het gebruik van de smartphone tijdens het rijden’.

Kijk voor meer informatie op de website van SafeDrivePod

Deel dit artikel