Nieuws

Zentuin eerste tijdelijke initiatief aan Waalkade Nijmegen

In aanloop naar de voorgenomen herontwikkeling van de Nijmeegse Waalkade is onlangs de zentuin aangelegd. De tuin fungeert als natuurlijk rustpunt temidden van de drukte in de stad.

In totaal zullen vier intiatieven worden uitgevoerd. Ze moeten ervoor zorgen dat de Waalkade zich nu al gaat ontwikkelen richting de toekomstige groene inrichting. De overige drie ideeën worden naar verwachting komend najaar uitgevoerd.

 

De zentuin is een initiatief van stichting Zen.nl en blijft liggen tot het oostelijke deel van de Waalkade op de schop gaat, op z'n vroegst in het najaar van 2017. De stichting neem tevens het dagelijks onderhoud van de tuin voor haar rekening. Bezoekers kunnen van zonsopgang tot zonsondergang genieten van het uitzicht over de Waal.


Autovrije Waalkade

Vorig jaar zomer riepen de Vereniging Waalkade Ondernemers, het Huis voor de Binnenstad en de gemeente Nijmegen de stad op om met ideeën te komen voor de Waalkade. De 850 ideeën die binnenkwamen via mail, social media en in het speciale pand aan de Waalkade zijn vervolgens uitgewerkt tot drie verschillende scenario’s die door middel van een enquête zijn voorgelegd aan de stad. Hierbij was het groene scenario ‘Natuurlijke vrijplaats aan de Waal’ favoriet. Op verzoek van de gemeenteraad wordt nu onderzocht of een autovrije Waalkade mogelijk is. Ook moet gekeken worden op welke manier evenementen een plek kunnen krijgen in de groene omgeving. De onderzoeken zijn naar verwachting na de zomervakantie afgerond en de uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het ontwerp voor de Waalkade.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel