Nieuws

Twente Airport en verbreding Ring Utrecht slachtoffer PAS-uitspraak

De verbreding van de Ring Utrecht en de plannen voor bedrijven en recreatie bij Twente Airport gaan voorlopig niet door. De projecten zijn door de Raad van State opgeschort vanwege de verwachte stikstofuitstoot.

De Raad van State deed uitspraak rondom het Programma Aanpak Stikstof. Kort gezegd komt het erop neer dat de Nederlandse praktijk, waarin rekening gehouden kon worden met nog te nemen maatregelen tegen stikstofuitstoot, niet toegestaan is volgens Europese regels. De verbreding van de Ring Utrecht en de plannen voor Twente Airport zijn na uitspraak van de Raad van State voorlopig van tafel.

Ring Utrecht

De verbreding van de A27 en de A12 bij Utrecht gaan voorlopig niet door. Dat heeft de Raad van State besloten, omdat het onduidelijk is hoeveel de stikstofuitstoot zal stijgen na de verbreding. Het project had al toestemming van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens het ministerie is er weliswaar sprake van hogere stikstofuitstoot in de omgeving, maar tast dit de natuurlijke kenmerken van het gebied niet aan. De Raad van State stelt in haar uitspraak dat dit helemaal niet zeker is.

vliegbasis Twente

De bestemmingsplannen voor een recreatiepark en evenementen op de voormalige vliegbasis Twente zijn door de Raad van State vernietigd. Milieuorganisaties hadden beroep ingediend. Eerder liepen de plannen voor Lelystad Airport al vertraging op. 


Lees hier meer over de PAS-uitspraak.


Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven